Rich history, grand future - Fiera Antwerp
We are Fiera

Rijke geschiedenis, grote toekomst

U vindt Fiera in de Schippersbeurs, een iconisch gebouw met een grote erfenis. Als zijbeuk van de monumentale Handelsbeurs is het altijd een plek geweest waar mensen en producten samenkwamen. Welkom in een prachtig stukje Antwerpse geschiedenis.

De Schippersbeurs was altijd een plek waar mensen en producten samenkwamen

Restaurant

De moeder van alle beurzen

De Schippersbeurs werd gebouwd in de 19de eeuw. Jarenlang diende het als aankomstpunt voor schippers, waarna hun goederen verhandeld werden in de aangrenzende Handelsbeurs. Dit iconische gebouw is bereikbaar via vier grote ingangen (Twaalfmaandenstraat, Borzestraat, Korte Klarenstraat en Israëlietenstraat).

De Handelsbeurs werd veel eerder ontworpen, in 1531. Het monument leefde op in de Gouden Eeuw en inspireerde vele andere Europese beursgebouwen. Zo zijn de beurzen van Amsterdam, Londen en Lille naar haar voorbeeld gebouwd. Eeuwenlang was de Handelsbeurs het economische en culturele hart van Antwerpen.

About Fiera

De beurs is altijd een plaats geweest waar samenkomen, ontdekken en proeven centraal stond. Dat is waar Fiera vandaag voor staat: ontmoetingen met smaak, in een prachtig kader.

Een prachtig stuk Antwerpse geschiedenis

Doorheen de jaren ontpopte de Handelsbeurs zich tot het kloppende handelshart van de Sinjorenstad. Vanuit alle windstreken streken kooplieden neer met de meest exotische producten. Maar het ging niet altijd zo goed. De handel stortte in, het gebouw werd twee keer verwoest door een brand en raakte tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd. Enkele jaren en een grondige renovatie later herrijst de Handelsbeurs weer in volle glorie.

Find out more.

 

Fiera
Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe menu's, evenementen en ander Fiera-nieuws? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
NL